Is de kilometerverzekering effectief de goedkoopste?

Je auto

Eindelijk is het dan zover. Je gaat een auto kopen. Je hebt er lang genoeg voor gespaard of een lening afgesloten bij de bank. Dus op weg naar een garage. Of misschien ga je hem kopen bij een prive-persoon. Maar als je dan je auto koopt komt er een tweede vraag bij kijken. Je moet niet alleen de auto betalen maar hem ook gelijk verzekeren. Dat is namelijk wettelijk verplicht. Dus ga je op zoek naar een autoverzekring. Je bent geneigd de goedkoopste te nemen. Maar is dat ook de beste?

Je mogelijkheden

Vroeger was het vrij eenvoudig. Je had de keuze om een All risk verzekering met volledige dekking af te sluiten. Of een WA casco verzekering met een beperkte dekking. Hoe meer premie je betaalde hoe meer service en rechten je kreeg. Sinds enige tijd is er een nieuw soort verzekering op de markt. Bij deze verzekering is de premie afhankelijk van het aantal kilometers wat je met je auto rijdt. De verzekering heeft daardoor een lage premie te bieden. Hij is dus goedkoop. Maar is hij tevens de beste ?

Afweging voor je keuze

De kilometerverzekering lijkt een goedkopere mogelijkheid dan de autoverzekering. Maar vergeet niet dat deze verzekeraar ook het recht heeft na het afsluiten de verzekering aan te passen of de premie te verhogen. Of hem te wijzigen. Of hem zelfs op te zeggen. Dus je kunt er niet van uitgaan dat je overeengekomen premie hetzelfde blijft. Ga je dus van tevoren goed informeren op het internet. Lees de ervaringen van anderen. En check de informatie die de medewerkers je geven. Bij de autoverzekeraars kom je in het algemeen niet voor dat soort onaangename verassingen te staan. Deze houden zich aan de afgesproken premie. Vergeet niet een oud Nederlands spreekwoord: ” Alle waar is naar zijn geld .” Niet altijd is de goedkoopste verzekering de beste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *