Hoe snel kan je een nieuwe wagen verzekeren?

Je hebt net een nieuwe auto gekocht! Nu is het natuurlijk tijd je auto te verzekeren. Zonder geldige verzekering kun je inmiddels niet in je nieuwe auto rijden. Je wilt boetes vermijden en niet onverzekerd rondrijden. Maar hoe snel kan dit na aankoop?

De verzekeringsplicht en aanschaf

De verzekeringsplicht begint meteen zodra je je nieuwe auto op je naam hebt staan. Dan is het ook al meteen tijd voor de verzekering. Je nieuwe wagen verzekeren kun je dan ook meteen al doen: als de auto op jouw naam staat, heb jij de verzekeringsplicht. Let ook op of de auto een geldige APK-keurig heeft: een vereiste voor de verzekering.

Hoe moet je je nieuwe wagen verzekeren?

Als je meteen naar huis wil rijden na aankoop, is het slim je nieuwe auto online te verzekeren. Je krijgt dan meteen een bevestiging, die je kunt gebruiken bij een eventuele politiecontrole. Zo voorkom je een boete van ruim 400 euro, en zo voorkom je dat je verder in de problemen raakt, mocht je een ongeluk maken op de weg naar huis. In plaats van online verzekeren kun je ook alles direct door een tussenpersoon laten regelen.

Je auto schorsen

Als je van plan bent de gekochte auto lange tijd niet te gebruiken, en deze bijvoorbeeld eerst wilt restaureren, kun je ervoor kiezen de auto meteen te laten schorsen. Het voertuig hoort dan wel op je eigen terrein te staan, je mag er niet mee op de openbare weg rijden. Schorsen is echter niet gratis, wel hoef je geen wegenbelasting meer te betalen.

Het is dus van groot belang je nieuwe wagen meteen te laten verzekeren. Zo voorkom je grote boetes en grote ellende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *