De Kilometerverzekering – Betaal Enkel Per Kilometer

Wat is een kilometerverzekering?

Heb je wel een auto, maar rijd je erg weinig? Dan is een kilometerverzekering de ideale oplossing voor jouw situatie: zo ben je voordeliger uit dan bij het afsluiten van een normale autoverzekering, maar rijd je toch altijd verzekerd rond.

Wat is een kilometerverzekering?

Kort gezegd: een verzekering waarbij je alleen betaalt voor de kilometers die je rijdt. Je bepaalt zelf voor hoeveel kilometers je de auto wil verzekeren. Aan het eind van het jaar wordt de kilometerstand doorgegeven aan de verzekeraar. Je betaalt dus enkel alleen de kilometers die je rijdt. Deze verzekering is verkrijgbaar in alle vormen, van enkel WA tot all-risk. Naast de basisdekking kunnen er ook verschillende aanvullende dekkingen afgesloten worden, zoals een inzittendenverzekering en een rechtsbijstandverzekering, mocht er onverhoopt toch iets gebeuren.

Waarom kiezen voor een kilometerverzekering?

Als je weinig in je auto rijdt, is een gewone WA-verzekering erg duur, als je het per kilometer bekijkt. Voor mensen die weinig in hun auto rijden is dit een ideale en erg voordelige oplossing. Ook als je minder rijdt dan wat je aangeeft bij het afsluiten van de verzekering, krijg je teveel betaalde premie retour. Voor mensen die weinig rijden is dit dus de meest voordelige oplossing. De premie kan nog lager worden als je langer verzekerd bent: veel verzekeraars die deze vorm van autoverzekering aanbieden, bieden een loyaliteitskorting aan, waarbij je korting krijgt naarmate je langer lid bent van de verzekering.. Mocht er iets gebeuren met de auto? Dan zit service uiteraard inbegrepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *